RÓLUNK – noirszinház

NOIR SZÍNHÁZ

A LÉLEK ÉS LÁTVÁNY SZÍNHÁZA

 

A 2006-ban alakult Noir Színház a lélek és a látvány színháza. A klasszikus színházi értékek mentén olyan előadások bemutatására törekszik, melyek egyetemes emberi értékekről és érzésekről szólnak. Mindezt modern lendülettel, a mai ember tempóján és nyelvén, közérthető formában mutatja be a néző számára. A Noir arra törekszik, hogy összművészeti, komplex színházi élményt nyújtson, vagyis a történet bemutatása mellett a látvány, a zene, a fények és a színészi játék együtt, egymást felerősítve hozza létre a produkciót a színpadon. Stílusára jellemző a filmszerűség, valamint a kifinomult, de lényegre törő közlésforma. Előadásaival álmokat valósít meg színpadi keretek között.

A francia “Noir” szó eleganciát, kifinomult ízlést tükröz. A név választásban a “film noir” műfaja inspirálóan hatott az alkotókra, melyben a dráma keveredik a titokkal, a rejtéllyel, és mindez erős esztétikai nívóval párosul. A Noir nem csak stílusjegy, de egyben márkanév is, ami garancia a minőségi nemzetközi színvonalú színházra és amely felismerhetővé teszi előadásai stílusát.

 

IVÁNYI ÁRPÁD

Művészeti vezető
 

2002-ben szerzett diplomát a Magyar Képzőművészeti Egyetem látványtervező szakán. Azóta számos hazai és külföldi produkciókban dolgozott látványtervezőként, illetve díszlet- és jelmeztervezőként a film, színház, valamint a televízió területén. 2008 óta a Noir Színház művészeti vezetője. 

FÁBIÁN GÉZA

Producer
 

A színházi világon kívüli területről érkezett, 2013-ban csatlakozott a Noir Színházhoz. Sikeres vállalkozóként többek között nagyszabású rendezvények szervezésében, és lebonyolításában szerzett tapasztalatot. Ő biztosítja a Noir Színház pénzügyi és szerződéses hátterét.

HÜTTER BALÁZS

Produkciós koordinátor
 

A Debreceni Egyetemen szerezte kulturális szakirányú diplomáját, melyhez hű maradt és a színházi világban helyezkedett el. Rendezvények, fesztiválok szervezésében is sok tapasztalatot szerzett. A Noir Színházban előadás-és jegyértékesítéssel foglalkozik, valamint a sajtóval való kapcsolattartás a feladata.

RÓLUNK ÍRTÁK
TV-INTERJÚK